Συνεργαζόμενοι Φορείς

I-Track

iTrack Services ΕΠΕ

H iTrack βρίσκεται στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας από το 2006. Οι μεγάλες απαιτήσεις σε τεχνογνωσία από την iTrack.gr δεν άφηναν περιθώρια συνεργασίας με τον οιονδήποτε. Ως αποτέλεσμα αυτού, η ομάδα που έχει σχεδιάσει και υποστηρίζει σήμερα η iTrack.gr αποτελείται από διδάκτορες μηχανικούς του Ε.Μ.Π με σημαντική εξειδίκευση και εκτεταμένη εμπειρία σε θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Η επιλογή της εταιρείας να συνεργαστεί με τους καλύτερους δικαιώνεται καθημερινά τόσο από τους απόλυτα ικανοποιημένους πελάτες της όσο και από τις διακρίσεις που λαμβάνει η iTrack.gr σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Περισσότερες από 500 εταιρείες και 2000 ιδιώτες έχουν ήδη εμπιστευτεί τον έλεγχο, την ασφάλεια και την προστασία τους στην iTrack.gr, όπως η NESTLE, η HERTZ, η INTERAMERICAN, η EXECUTIVE LEASE, η ANTIPOLLUTION, η ΜΟΒΙΑΚ, η EUROCATERING, διάφοροι δήμοι και ΟΤΑ, και πολλές άλλες μεταφορικές, εμπορικές, τεχνικές, φαρμακευτικές, τουριστικές και βιομηχανικές εταιρείες μεταξύ άλλων.

Η iTrack αποτελεί μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο και παρέχει καινοτόμες λύσεις που αφορούν το Internet Of Things (IoT) και την διαχείριση των Big Data που παράγονται από αυτό. Η τεχνολογία EveryGate αναπτύχθηκε την τελευταία διετία από την εταιρεία και αποτελεί προστατευμένη πνευματική ιδιοκτησία μέσω διεθνούς διπλώματος ευρεσιτεχνίας (πατέντα).

Φωρίδης

ΦΛΩΡΙΔΗΣ Α.Ε.Β.Ε.Κ.

Οι αδελφοί, Χαράλαμποs και Ιωάννης Φλωρίδης, ξεκίνησαν το 1980 την πετυχημένη τους πορεία, στον κλάδο της εμπορίας κρέατος, αναλαμβάνοντας την οικογενειακή επιχείρηση, που είχε ο πατέρας τους Κωνσταντίνος από το 1953. Πολύ γρήγορα καθιερώθηκε ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο και ακολουθώντας την εξέλιξη της αγοράς, το 2000 δημιουργήθηκε η Φλωρίδης Α.Ε.Β.Ε.Κ. σε νέες υπερσύχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την επεξεργασία κρέατος και τυποποίηση προϊόντων υψηλής ποιότητας. Στην συνεχή ανάπτυξη της εταιρείας, συνέβαλαν οι επενδύσεις σε κτηριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό, τα στελέχη της, το άρτιο και εξειδικευμένο προσωπικό 285 ατόμων. Η εμπιστοσύνη ως προς την σταθερή ποιότητα, τη διαθεσιμότητα, τις ανταγωνιστικές τιμές, τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και τη δυναμική των πελατών της, την κατέταξε στις μεγαλύτερες εταιρείες «Διαμάντια» του συνόλου της Ελληνικής Βιομηχανίας και Εμπορίου σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, το έτος 2005. Η Ναυτεμπορική το 2008 την κατατάσσει στις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών. Το 2010 η ICAP την συμπεριλαμβάνει στις STRONGEST COMPANIES IN GREECE. Τα πλεονεκτήματα που κληρονόμησε η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ μέσα από την πολυετή της πορεία, είναι τόσο σημαντικά, που την ώθησαν σε νέες επενδύσεις, όπως η δημιουργία ενός νέου ιδιόκτητου εργοστασίου, 5.000τμ και σε σύνολο 10.500τμ με δυναμικότητα αποθήκευσης 2.500 τόνων, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές του 2010, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και πιστοποιήσεις και έχοντας ως στόχο την πλήρη αναβάθμιση των προϊόντων της σε ποιότητα-τιμή για το όφελος των πελατών της και το κέρδος της εμπιστοσύνης του καταναλωτή.

Η Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ, είναι δυνατά ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα (Βιολογικός Καθαρισμός – Ανακύκλωση Χάρτου κλπ.), μεταδίδοντας μηνύματα οικολογίας ως μέγας χορηγός για τον καθαρισμό και δεντροφύτευση παραλιών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας. Επίσης, είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένη με προσφορές σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ιδρύματα, εκκλησίες και σχολεία. Η εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία για ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα. Διαθέτει τους κωδικούς κτηνιατρικής έγκρισης Α133, ΡΕ60, F70, IMP135 , οι οποίοι επιτρέπουν τη νόμιμη και με ασφαλή τρόπο δραστηριότητα της επιχείρησης σε όλους τους τομείς της επεξεργασίας και εμπορίας του κρέατος και των προϊόντων του. Εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (HACCP) σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ΕΝ ISO 22000:2005 καθώς και το Διεθνές πρότυπο τροφίμων IFS Food, version 6. Καθημερινά πραγματοποιούνται ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας (παραλαβή, επεξεργασία, αποθήκευση, διανομή), οι οποίοι εξασφαλίζουν την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων. Η επιχείρηση πλαισιώνεται τέλος από ένα συνεχώς εκπαιδευόμενο προσωπικό στους κανόνες της Ορθής Υγιεινής Πρακτικής και της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής, η εφαρμογή των οποίων είναι υποχρέωση του και πρώτιστο μέλημα της εταιρείας.

Ενδεικτικοί πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες αλυσίδες Supermarket όπως ΑΒ, η Carrefour Μαρινόπουλος, η Lidl Hellas, η Μετρό, Δημόσια Νοσοκομεία όπως το Παίδων, το Τζάνειο, το Αντικαρκινικό Κέντρο Μεταξά, το Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, το Πολεμικό Ναυτικό, Ιδιωτικά Νοσοκομεία όπως το Υγεία, Μητέρα, Metropolitan, το Ερρίκος Ντυνάν, κ.ά. Ξενοδοχεία, όπως το Hilton, Asteras, Grand Resort και κατασκηνώσεις όπως την Sports-Village Athitaki, την Ranch, των ΤΥΠΕΤ, Υπ. Ανάπτυξης, Δήμου Αθηναίων κ.ά.

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Πανεπιστήμιο Πειραιώς-Τμήμα Πληροφορικής

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ιδρύθηκε το 1938 ως «Σχολή Βιομηχανικών Σπουδών» και διαθέτει ισχυρή ερευνητική παρουσία στη διεθνή κοινότητα μέσω πρωτότυπων δημοσιεύσεων και διδακτορικών διατριβών. Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή επιστημονικά δίκτυα, ερευνητικά προγράμματα, προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και μελών ΔΕΠ, συνέδρια και διαγωνισμούς. Καθηγητές του Πανεπιστημίου και απόφοιτοι διακρίνονται για την προσφορά τους σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής διοίκησης και σε κορυφαίους διεθνείς Οργανισμούς, ενώ γνωρίζουν αξιέπαινες επιδόσεις στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο. Λειτουργούν 9 Ακαδημαϊκά Τμήματα και προσφέρονται 25 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

Το Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΠΠ) αποτελεί τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πειραιώς που συστάθηκε με την από 30.06.1983 απόφαση της Συγκλήτου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (Π.Δ. 432/81 και ΚΥΑ Υπ.Οικ. και Υπ.Ε.Π.Θ. 679/22.08.1996, ΦΕΚ 826). Σκοπός του ΚΕΠΠ είναι η διάθεση και διαχείριση κονδυλίων που προορίζονται για τις ανάγκες ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, αναπτυξιακών, έργων συνεχιζόμενης κατάρτισης καθώς και έργων για την παροχή επιστημονικών τεχνολογικών και άλλων σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στην σύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και παρέχονται από το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς ή και με τη συνεργασία άλλων ειδικών επιστημόνων.

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την διεξαγωγή έρευνας σε τομείς της σύγχρονης Πληροφορικής και την κατάρτιση νέων επιστημόνων Πληροφορικής που θα συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας. Αποτελεί ένα από τα κορυφαία Τμήματα Πληροφορικής στη χώρα μας, με διεθνή αναγνώριση και μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Λειτουργεί ήδη 25 χρόνια και σε αυτό ασκούν διδακτικά και ερευνητικά καθήκοντα 25 Καθηγητές διαφόρων βαθμίδων, καθώς και αριθμός έκτακτων συνεργατών. Το Τμήμα έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση ερευνητικού συμμέτοχου στις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων-Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και ΠληροφορικήςΤμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιείται έρευνα (βασική και εφαρμοσμένη) καθώς και πειραματική ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και τα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτονται από τα Τμήματα και τις Σχολές του Ιδρύματος, με ιδιαίτερη έμφαση στις Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες, τις Επιστήμες Υγείας, τις Αρχαιολογικές Μελέτες και Ανασκαφές, τις Λογοτεχνικές και Γλωσσολογικές Μελέτες, τις Οικονομικές και Κοινωνιολογικές Μελέτες, καθώς επίσης και στις Επιστήμες Εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε διεπιστημονικά προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας και πειραματικής ανάπτυξης που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία, οικονομία και κοινωνία, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Η έρευνα χρηματοδοτείται κατά κύριο λόγο από τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (Α’, Β’, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ 2007-2013, ΕΣΠΑ 2014-2020) μέσω των διαφόρων Επιχειρησιακών του Προγραμμάτων, από τα Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG), από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (FP6, FP7, ΗORIZON 2020 κλπ), καθώς επίσης και από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, πολλά ερευνητικά προγράμματα διεξάγονται στο πλαίσιο διακρατικών συνεργασιών μεταξύ ερευνητικών ομάδων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντίστοιχων ομάδων ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών άλλων χωρών, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΥΡΚΙΑ, κλπ).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύθηκε (μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο) το 1984 με το Π.Δ. 83/1984, που τροποποιήθηκε το 1985 με το Π.Δ. 302/1985 και το Π.Δ. 107/86. Έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορίστηκε ο Βόλος. Σήμερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελείται από 8 Σχολές και συνολικά 35 Τμήματα. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανήκει στα νεότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας και σε αυτό φοιτούν περίπου 14.000 προπτυχιακοί φοιτητές και 3.500 μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες.

Σκοπός του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) είναι η διάθεση και διαχείριση κονδυλίων που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή και προορίζονται για την κάλυψη δαπανών, οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για τις ανάγκες ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, αναπτυξιακών έργων, καθώς και έργων συνεχιζόμενης κατάρτισης. Ο Ειδικός Λογαριασμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκει κατά προτεραιότητα: (α) την προαγωγή της βασικής έρευνας, με την παραγωγή νέας γνώσης στη διάθεση της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, (β) την εφαρμοσμένη ή στοχευμένη έρευνα και την καινοτομία προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου στη χώρα. Επίσης, παρέχει υπηρεσίες σε τομείς έντασης γνώσης προς όφελος δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ή ιδιωτών που επωμίζονται τη χρηματοδότηση, και υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην εκπλήρωση της αποστολής του.

Το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2004-2005. Είναι ένα τμήμα πρωτοποριακό στον τομέα των Εφαρμοσμένων Επιστημών επειδή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, τόσο στον τομέα της Πληροφορικής όσο και στον τομέα της Βιοϊατρικής. Το Τμήμα παρέχει στους φοιτητές γνώσεις Πληροφορικής αλλά και μία παράλληλη εξειδίκευση, που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των Πληροφοριακών Συστημάτων στο χώρο της Ιατρικής Τεχνολογίας καθώς και της έρευνας στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και Βιοπληροφορική.

Ευρωπαϊκή Ένωση
Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα-Επιχειρηματικότητα-Καινοτομία"
ΕΣΠΑ 2014-2020
Close Menu
elGreek
en_GBEnglish elGreek